sestdiena, 2016. gada 4. jūnijs

Ak, rabarber! Ak, rabarber!

Rabarberu plātsmaize














Mīkla:
180 g sviesta
pusglāze skābā krējuma
tējkarote cepamā pulvera
pāris ēdamkarotes cukura
3 glāzes miltu

Augša:
6-8 lieli, resni rabarberi
pusglāze cukura

Krēms:
glāze skābā krējuma
viena ola
glāze cukura
3 ēd.k. miltu

Gatavošana:
Mīkla:
Ar nazi sagriež strēmelītēs sviestu, pievieno tam skābo krējumu, cukuru un cepamo pulveri, sajauc visu kopā. Pievieno miltus. Samīca visu kopā ar rokām viendabīgā masā.
Ieklāj cepešannā cepampapīru. Izklāj mīklu ar rokām viendabīgi lēzeni uz cepampapīra, mazliet ar pirkstiem piepaceļot mīklas maliņas gar cepešpannas malām. Slēdz iekšā cepeškrāsni, noregulējot to uz 180 grādiem.
Augša:
Mazos gabaliņos sagrieztus rabarberus samaisa bļodā ar cukuru (bez saldinātājiem šie būs pārāk skābi). Izkārto tos vienmērīgi uz pannā ieliktās mīklas plātnes.
Krēms:
Sajauc skābo krējumu ar olu un cukuru. Kārtīgi visu izmaisa un pievieno miltus, vēlreiz izmaisa. Uzmanīgi pārlej pāri rabarberiem - tā, lai pietiktu visai plātei.

Cep 180 grādos 50 minūtes!

2 komentāri: