sestdiena, 2016. gada 26. marts

Lieldienu cepumi (saplēstās olas)
















Sastāvdaļas:
konservētas aprikožu pusītes (der tikai un vienīgi aprikozes - persiki būs pārāk lieli, bet plūmes nav īstajā krāsā, lai spētu notēlot olas dzeltenumus)
100 g sviesta
6 ēd.k. cukura
1 ola
1 ēd.k. piena
250 g miltu
180-200 g pūdercukura
3 ēd.k. citrona sulas

Gatavošana:
Sāk ar to, ka noliek aprikožu pusītes uz papīra salvetēm mazliet nosusināties. 
 

Sakuļ kopā sviestu un cukuru (ar mikseri). Turpinot kulšanu, liek klāt pienu un olas. Pievieno izsijātus miltus un iejauc mīklu. To izrullē 5 mm biezumā. Ar glāzi (glāzi ņem lielāku, nekā aprikožu pusītes), izspiež aplīšus / cepumiņus.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kantaino plāti izklāj ar cepamo papīru un uz tās liek izspiestos cepumu aplīšus. Cep 15-20 minūtes. Atdzesē.

Glazūra:
Pūdercukuru samaisa kopā ar citrona sulu un pārziež cepumus (tā ir olas baltuma imitācija). Vidiņā liek aprikožu pusīti un ļauj glazūrai sacietēt!  

Bet kas tas, kas uz foto?
Bilde no Lieldienām, kad mājas cepumu cepšanai nepietika laika / nebija lustes.

2 komentāri: