200 g žāvētas gaļas
bundžiņa (~130 g) melno olīvju
bundžiņa (~130 g) zaļo olīvju
150 g kāda cietā siera (parmezāna)
~2/3 glāzes olīveļļas
2 glāzes miltu
4 olas
pusglāze sausa baltvīna (var iztikt bez, tad kkas cits jāpielej klāt)
sāls, malti melnie pipari
Gatavošanas gaita:
1. Sarīvē sieru. Žāvēto gaļu sagriež mazos kubiciņos, kā rasolā. Sagriež olīves mazākos gabaliņos.
2. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, lai pamazām sāk karst. Kēksa veidnē (kantainajā) ieklāj cepamo papīru.
3. Pa to laiku ar mikseri sakuļ atsevišķā traukā olas. Kad masa dubultojusies, pievieno eļļu un vīnu. Tālāk pieliek miltus un sāk mīcīt mīklu. Sanāk ķepīga, tāpēc labāk to darīt ar tikai vienu roku, piemēram, ar labo. Kad milti iejukuši un kunkuļi izspaidīti, ar otru brīvo roku ieber mīklā sagrieztos gaļas gabaliņus, sieru, olīvas, šķipsniņu sāls un piparus. Visu samaisa viendabīgā mīklā.
4. Ielej mīklu ar cepampapīru izklātajā formā, nolīdzina virsmu.
5. Liek cepeškrāsnī un cep, līdz kēkss kļūst zeltains un, iedurot sērkociņu, mīkla pie tā vairs nepielīp.
6. Kad kēkss izcepts, to ņem laukā no veidnes un ļauj kādu laiku "atpūsties", atdzist.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru