trešdiena, 2015. gada 12. augusts

Jāņogu plātsmaize


Šo plātsmaizi pirmoreiz pagatavoju rīta agrumā vīra kungam uz pīļu sezonas atklāšanas pasākumu. Mednieki novērtēja ar "ēst var". Pašai gan garšo, jo nav pārāk saldena.

Mīkla:
180g sviesta
0,5 glāzes skābā krējuma
1 tk. cepamā pulvera
3 ēd.k. cukura
3 glāzes miltu

Garnējums:
400 g jāņogu
pusglāze cukura
mazliet Amaretto liķiera

Krēms:
1 glāze skābā krējuma
1 ola
glāze cukura
3 ēd.k. miltu

Gatavošana:
Mīkla:
Ar nazi sagriež strēmelītēs sviestu, pievieno tam skābo krējumu, cukuru un cepamo pulveri, visu sajauc kopā. Pievieno miltus. Samīca visu kopā ar rokām viendabīgā masā (noņemam gredzenus!).
Ieklāj cepešannā cepampapīru. Izklāj mīklu ar rokām viendabīgi lēzeni uz cepampapīra, mazliet ar pirkstiem piepaceļot mīklas maliņas gar cepešpannas malām (tagad var slēgt iekšā cepeškrāsni, noregulējot to uz 180 grādiem).
Garnējums:
Ar karoti samaisa kopā jāņogas ar cukuru, pielej liķieri un izmaisa. Un izkārto visu vienmērīgi uz pannā ieliktās mīklas plātnes.


Krēms:
Sajauc skābo krējumu ar olu & cukuru. Kārtīgi visu izmaisa un pievieno miltus, vēlreiz izmaisa. Uzmanīgi pamazām pārlej pāri jāņogām.


Cep 50 minūtes. 
Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. Paldies par recepti! Iznāca super, lai arī izklaidībā piemetu olas arī mīklai. :) Un jāņogas bija man saldētas. Un cepeškrāsnī vajadzēja mazāku laiku. Bet šitā turpmāk cepšu. :)

    AtbildētDzēst