pirmdiena, 2016. gada 21. marts

Slinkie tītenīši

















Sastāvdaļas
puse mazas kāpostgalviņas
500 g mežacūkas gaļas
1 sīpols
1 ola
1/2 glāzes rīsu 
nepilna glāze skāba krējuma
400 g konservētu tomātu
pētersīļi, dilles, sāls, pipari pēc garšas


Pagatavošana:
Uzliek vārīties rīsus. Kamēr tie vārās, smalki sagriež kāpostu, sīpolu un sasmalcina zaļumus. 
Sajauc kopā malto gaļu, kāpostu, sīpolu, zaļumus, rīsus un garšvielas, pievieno olu un visu labi samīca. Sanāk kaut kas kotlešu mīklai līdzīgs. No šīs masas, saslapinot rokas ar ūdeni, veido bumbas, ko liek tālāk uz pannas un apcep.
Tālāk veido mērci - konservētos tomātus ielej blendējamajā/blenderējamajā traukā, sajauc ar krējumu, pieber mazliet sāls, piparus un visu sablendē/sablenderē. 
Apceptās kāpostu & gaļas bumbas pārlej ar blendēto/blenderēto mērci, uzliek pannai vāku un sutina uz nelielas uguns vismaz 40 minūtes (obligāti - mežacūkai).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru