piektdiena, 2016. gada 4. marts

Pikantais ziedkāposts

















Šo gavēņu laika uzkodu Vasermaņu virtuvē gatavoju brīdī, kad puķkāpostus neciešošā (labs apzīmējums!) ģimenes daļa neredz.

Nepieciešams:
1 vidēja, stingra puķkāposta galviņa
1/2 glāze skāba krējuma (vai grieķu jogurta + 1 ēd.k. eļļas)
1 ēd.k. čili pulvera
1 ēd.k. kumina vai parasto ķimeņu
sasmalcināta ķiploka daiviņa
1 tējk. karija pulvera
1 tējk. sāls
1 tējk. melno piparu

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz cepampapīra uzklāj nedaudz eļļas. Puķkāpostam izgriež kacena daļu un, ja tādas ir, noņem zaļās lapas.
Samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Ar maisījumu pēc iespējas vienmērīgi noklāj puķkāpostu, arī visas šķirbas. Liek to uz cepampapīra un cep aptuveni 40 minūtes, līdz ziedkāposts kļuvis sauss un zeltaini brūngans.
Pēc izņemšanas no krāsns ļauj puķkāpostam mazliet padzist un tikai tad griež to gabalos.
Kopējais gatavošanas laiks aizņem apmēram stundu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru