piektdiena, 2016. gada 14. oktobris

Ķirbja kūka



Rudens kā rudens. 
Biezie un gājputni 
pošas uz Nīlu.
Pēkšņi man likās - 
Tu esi mans draugs un es Tevi mazliet mīlu.
("Prāta Vētra", 2005)



Kā tumšam rudens vakaram pagatavot īpaši nemīlētos ķirbjus draugam, kuru "mazliet mīlam".

Sastāvdaļas:
600 g ķirbja
300 g iebiezinātā piena (3/4 bundžiņas)
50 g sviesta vai margarīna
2 olas
100 g mannas
sula no 1/3 citrona
nedaudz vaniļas ekstrakta

Glazūrai:
pūdercukurs (pusglāze)
citrona sula

Pagatavošana:
Sarīvē katliņā ķirbi, uzlej mazliet ūdens un uz mazas uguns pavāra, līdz ķirbis kļūst mīksts. Ieslēdz cepeškrāsni uz 160 grādiem. Nolej ķirbjiem ūdeni un sajauc visas sastāvdaļas viendabīgā masā. Liek masu ietaukotā apaļajā tortes formā, izlīdzina un cep apmēram stundu. 
Glazūrai: atsevišķā traukā izspiež no atlikušā citrona apmēram divas / trīs ēdamkarotes sulas un pamazām iemaisa tajā pūdercukuru. 
Kad kūka gatava, to atdzesē un pārlej ar glazūru (ne pārāk daudz). Citronglazūra nebūs balta, drīzāk atgādina ledu, taču garšas ziņā dod interesantu niansi - kūkas saldenums kombinējas ar citrona skābenumu.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru