pirmdiena, 2016. gada 31. oktobris

Picas mīkla













Ir simt un vēl viens veids, kā pagatavot picas mīklu (ha, un itāļi katrā Itālijas daļā vienaga apgalvos, ka viņi zina visīstāko un pareizāko!), bet te piefiksēts optimālākais variants, kā pica top mūsu Imantas mikrorajona virtuvē. 
Vienkārši un labi!

Sastāvdaļas:
1-2 tējkarotes sausā rauga
1 tējkarote cukura
6 ēd.karotes silta ūdens
9 ēd.karotes miltu
2 ēd.karotes eļļas
pustējkarote sāls

Pagatavošana:
Būs vajadzīgas divas vidēja lieluma bļodiņas. Vienā sajauc sauso raugu ar cukuru un silto ūdeni. Otrā kārtīgi samaisa miltus, sāli un eļļu (olīveļļa noteikti derēs labāk, bet nekādas vainas arī ar citu). Un tad pirmās bļodiņas saturu pievieno otrajai. Visu kārtīgi samīca kopā un noliek mīklas pikuci uz apmēram pusstundu siltā vietā "atpūsties". 
Tas arī viss. Mīklu var izrullēt ļoti plānu, un, pat pārliekot uz pannas, tā nesaplīst.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru