Tīmekļa plašajās ārēs šīs banānu pankūkas dažviet sauktas pat par VISVESELĪGĀKAJĀM PANKŪKĀM PASAULĒ, jo tās nesatur miltus un cukuru, tātad ir brīvas arī no glutēna.
Lai kā arī tur būtu, rezultāts nelika vilties.
Tātad - gatavo vīrietis!
Sastāvdaļas:
1 vidējs banāns
2 olas
šķipsniņa cepamā pulvera
Pagatavošana:
Sablenderē banānu.
Pievieno masai olas un cepamo pulveri.
Visu kārtīgi samaisa.
Cep eļļā uz pannas, līdz pankūkas apbrūnē.
Liek uz šķīvja un izrotā ar Čiekurmammas gatavoto zemeņu zapti!
Rezumē:
Pankūkas garšīgas un nosacīti diētiskas (mierīgi var iztikt bez miltiem), vienīgais, šīs pankūkas cepot ir salīdzinoši grūtāk apgriezt uz otru pusi uz pannas.
Un viņas ir arī ļoti maziņas :)
Par pankūkām literatūrā lasāmi skaisti rakstnieka Anšlava Eglīša vārdi: "..neviens tā nemīlēja pankūkas kā Mārtiņš Zustrēns. Pankūkas visos veidos, maigas un mīkstas kā zīdaiņa plaukstiņas, acainas un uzpūstas kā sūcekļus, plānas un platas kā lēpju lapas, pankūkas ar biezpienu, gaļu, āboliem, pankūkas apkaisītas ar cukuru un pārlietas ar krējumu, apziestas saldiem un skābiem ievārījumiem."
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru