piektdiena, 2016. gada 21. oktobris

Siera & ābolu kūka

Tāda top, kad tiek svinētas divas dzimšanas dienas reizē, un vienai gaviļniecei garšo siera kūka, bet otra vēlas ābolkūku.


Sastāvdaļas:
1,5 paciņas cepumu "Selga" (ņem, piemēram, piparkūku garšas)
mazliet piena 
700-800 g (3-4 paciņas) svaigā siera 
150 g brūnā cukura
30 g vaniļas cukura
3 olas
3 ēd.karotes miltu
3 vidēji āboli
kļavu sīrups

Pagatavošana:
Smalki sablenderē cepumus un pielej tiem klāt nedaudz piena. Samīca viendabīgu, pacietu mīklu. Svarīgi nepieliet piena par daudz! Apaļās kūku veidnes pamatā liek cepampapīru, bet maliņas ieziež ar sviestu. Liek mīklu veidnē, izlīdzina ar pirkstiem, piepaceļ maliņas pāris cm uz augšu. Liek ledusskapī "atpūsties".
Pa to laiku ieslēdz cepeškrāsni uz 160 grādiem un gatavo siera masu: sakuļ olas ar brūno un vaniļas cukuru. Piejauc klāt svaigo sieru, miltus un sakuļ visu viendabīgā konsistencē. Nomizo, sagriež ābolus. Siera masu lej sagatavotajā kūkas pamatnē, ābolus pa virsu, un aplej ar nedaudz sīrupa. Liek cepties. Diezgan ilgi - uz apmēram stundu, ja ne vairāk. 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru