svētdiena, 2016. gada 7. februāris

Auzu pārslu cepumiņi

















Sastāvdaļas
80 g sviesta
100g (lielākā puse glāzes) cukura
3 olas
3 glāzes auzu pārslu
1 glāze lobītu saulespuķu sēkliņu vai rozīņu
50g kviešu miltu

Pagatavošana
Cepeškrāsnī uz plāts bez taukvielām apmēram 15 minūtes apgrauzdē auzu pārslas (un sēkliņas). Noliek atdzesēties.
Kamēr pārslas un sēklas dziest, saputo sviestu kopā ar cukuru un olu dzeltenumiem. Puto vismaz 5 min, līdz cukurs ir izkusis. 
Citā traukā saputo trīs olu baltumus. Kad tie ir cietās putās (sanāks apmēram 5 minūtes ilga putošana), pievieno miltus, pārslas&sēklas un cukura maisījumu un visu kārtīgi samaisa kopā.
Ar karotes palīdzību liek mazus cepumiņus uz cepamā papīra un cep 200 grādu karstumā, līdz tie kļūst nosacīti mazliet zeltaini (~8-10 min)!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru