Sastāvdaļas:
150 g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. kanēļa
2 tējk. rīvēta ingvera
100 g cukura
1/2 glāzes eļļas
2 olas
2 burkāni
kokosriekstu skaidiņas pārkaisīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Sarīvē burkānus uz smalkās rīves, sajauc ar olām, pierīvē klāt ingveru, pielej eļļu. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. Atsevišķi sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli un šķipsniņu sāls. Abus maisījumus sajauc kopā un liek ietaukotā tortes veidnē. Cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes. Kad kūka gandrīz gatava (pēc apmēram 25 min), uzkaisa virsū kokosriekstu skaidiņas un turpina cept, līdz tā gatava. Gatavību pārbauda ar sērkociņu.
Un tad sākas lielākā atrakcija - uzdabūt kūkai virsū briedīti. Dzīvnieka siluetu var itin viegli atrast internetā, atliek vien izvēlēties tīkamākās formas. Izgriezto formiņu samitrināju un uzmanīgi uzliku kūkai pa vidu. Ļoti uzmanīgi kaisīju virsū pūdercukuru. Tad vēl uzmanīgāk ņēmu papīra siluetu nost, bet par spīti centībai, brieža kājas bija nevāji aizbirušas ciet. Paldies Dievam, situāciju var diezgan viegli saglābt ar vates kociņa palīdzību.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru